H64a

Op kruipafstand van Antigoon, maar toch altijd met genoeg meters in huis om de tocht lang te laten duren. Het huis van vele trappen, ontelbare borrels en lichten die door de geest Antigoon zelf bezeten zijn.

Hoezo dan, vraag je je misschien af? Ouzo, man (danwel vrouw)! Maar ouzo terzijde, de geest van Antigoon zwerft altijd door ons huis. De hechte bewoners, waarvan de vrouwen daadwerkelijk bewoners zijn en de mannen tevergeefs pogingen doen om zich hierbij te voegen, maken H64a een van de mooiste studentenhuizen van Enschede.  Wanneer de vrouwen er echter niet zijn kan van de HK veelal de leus “Hi, ha, herenhuis!” te horen zijn in gehele straat. Uiteraard is de terror nestrix hier niet van gediend en regeert met extra harde hand.

Waar H64a tekortschiet in het aantal mannelijke bewoners, is de ambitie in overvloed. Vele van de huisbewoners maken deel uit van disputen, commissies en/of besturen. Toch lukt het om naast al deze prominente zaken toch op zijn tijd (zegge: wanneer het dan ook even kan) een epische borrel neer te zetten voor disputen, jaarclubs of wie dan ook zin heeft in een koud pils. 

Maar waar komt de naam van ons huis dan vandaan? H64a. Komt het wellicht van het aantal kratjes Grolsch wat in huis staat, altijd 64 hoog? Of komt de naam van ons meeste beruchte danwel beroemde oud bewoner, here Santos Ahuluhelu, die 17 jaar over zijn bachelor heeft gedaan en 64 jaar oud was toen het eindelijk was afgerond? Of is het toch door het jaar van de oprichting, 1964? Nee, slimmerd, niks van dat. H64a bevindt zich op de Haverstraatpassage 64a (cadeaus en lieve kaartjes altijd welkom), waar een ieder altijd welkom is in een bank (of door, ligt eraan welk stuk je pakt) te ploffen. 

Ten ere aan de geest van Santos en zijn vele kansloze jaren,


Sans Chance

H64a

Eva Mulders (2020) Nestrix
Iris Stalpers (2020) Secretaris
Issara van Schaijk (2021) Penningmeester
Coen Prins (2021) Bewoner
Bodhi Sterk (2022) Bewoner
Simone van den Heuvel (2022) Opper Stink HJ
Nelson van den Berg (2023) Vice Stink HJ