Leone Rode

Sinds 18 november 2004.

https://www.leonerode.nl/

Marianas Grajales, bijzondere vrouwen met één gedachte: hoezo status quo? Binnen Taste is een groep Marianas die zich hebben verenigd in Academisch damesdispuut Leone Rode. Leone Rode was de mooiste vrouw van het Marianas Grajales Womens Platoon die als guerillastrijdster in Cuba zich een weg vocht naar de overwinning van die revolutie. Een revolutie die de gevestigde orde op haar grondvesten heeft doen schudden en waardoor vandaag de dag de geestelijke, economische en politieke wereld is verrijkt met nieuwe inzichten. Waar de Marianas zich begeven zullen zij hun charmes in de strijd gooien om informatie te vergaren, zullen zij hun zwaard ter hand nemen om de strijd aan te gaan en zorgt hun vriendschap, eenheid en lef ervoor dat zij in de arena der strijd zullen heersen.

Binnen Leone Rode is het openstaan voor ervaringen en elkaars interesses het hoogste goed. Door te luisteren, te lezen, te kijken, te voelen, te ervaren en dit alles te verwerken zal een Mariana in staat zijn steeds verder te komen in het leven en te groeien als mens. Deze academische kijk op het leven verrijkt haar, behoed haar voor het vastroesten in ideeën en daagt haar uit alle avonturen die zich aandienen met open blik tegemoet te treden. 

Leone Rode daagt de andere leden van A.S.V. Taste uit. We zijn steevast op de donderdagavonden in Antigoon te vinden, staan altijd in de strijdlinies wanneer externe clubs onze kroeg betreden en zijn hechter door onze kracht, vindingrijkheid en lef. Naast dat we met Taste gafe avonden, skivakanties, zeilvakanties en stapavonden organiseren en ondernemen, zijn wij ook altijd in voor het ontwikkelen van nieuwe, gave evenementen. Zo zijn het fietswringen, braille brassen en city golf activiteiten die door Leone Rode in Enschede zijn geïntroduceerd. Zingend en lekker jasje-dasje houden we het studentikoze leven op Antigoon, San Remo en de binnenstad bruisend. Naast het activisme binnen Taste wordt daarnaast door onze leden in alle mogelijke vormen ook het activisme buiten Taste bij de verschillende studentenraden, studie-, muziek- en sportverenigingen van de UT en in de stad aangegaan. Onze wereld is groot, onze doelen zijn helder en onze wil ongekend sterk.

De Marianas van Leone Rode verdedigen onze verworvenheden en een aantal schitterende eigendommen met verve. We groeien en groeien, we zijn daarin niet te stoppen en niet te verslaan. Wanneer je onze strijdkreet hoort, wees dan alert, Leone Rode heeft het wellicht op jouw status quo voorzien…. 

"Espada y amistad derrotarán a cualquiera"


Academisch damesdispuut Leone Rode.

Leone_Rode_foto.JPG
Leone Rode, 2018