EJC

​Studenten die lid worden van A.S.V. Taste komen in een geweldige wereld waar zo veel te beleven valt dat het soms moeilijk is vast te houden aan het idee dat je bent gekomen om te studeren. Hiernaast krijgen ze in korte tijd zoveel indrukken te verwerken en worden ze geacht actief deel te nemen aan dat wat studentenleven heet, dat ze soms door de bieren de tap niet meer zien.

In de uitdagingen die een eerstejaars lid krijgt probeert de eerstejaarscommissie te helpen om deze succesvol te overwinnen. In de vereniging bestaat het besef dat studie en studentenleven gecombineerd moeten en ook kunnen worden om beide tot een succesvol einde te brengen. Door op te treden als mentor en waar nodig studiebegeleiding te geven wordt geprobeerd de overgang van VWO of HBO zo gladjes mogelijk te maken en de studenten zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen binnen de vereniging.

Een erg belangrijke taak van de commissie is het voorlichten en begeleiden van de eerstejaars leden bij het vinden van een plaats binnen de vereniging. Zoals op deze site te lezen valt kent de vereniging vele mogelijkheden om de studententijd op een plezierige manier door te brengen. Jaarclubs zijn hierbij een belangrijke basis. De begeleiding van dit traject dat ongeveer een half jaar duurt valt onder de verantwoordelijkheid van de EJC. 

Een goede combinatie van studie, studentenvereniging en een fantastische studententijd staat of valt met je eigen instelling. Samen met de verantwoordelijkheid die de vereniging neemt kan het bijna niet anders dan dat Taste leden later zullen zeggen: "Mijn Taste tijd was de mooiste tijd van mijn leven!"