Mnemosyne

Mnemosyne_logo.PNG

Sinds 28 maart 1996.

Dames, Mnemosyne!

Deze uitspraak is sinds 28 maart 1996 niet meer weg te denken bij A.S.V. Taste en blijft zeker niet ongehoord op Sociëteit Antigoon. Sinds de oprichting van Cultureel Damesdispuut Mnemosyne hebben alle leden hard gewerkt om het dispuut een plek te geven binnen Enschede, en hoe! Inmiddels telt het dispuut meer dan honderd leden!

Wie is Mnemosyne eigenlijk, naast het stoerste damesdispuut van Enschede…? Nou, Mnemosyne is de Griekse godin van de herinnering. Bij de leden van ons dispuut staat de herinnering centraal. Zo genieten we van het studentenleven en van elkaar. Elke week creëren wij nieuwe herinneringen en met het oog op de toekomst, zullen we na onze studententijd nog altijd proosten op deze belevenissen.

Maar wat maakt Mnemosyne het stoerste damesdispuut van Enschede? Het zijn de verschillende eigenschappen die we bezitten, zoals onze eigenzinnigheid, het feit dat we onze mond durven open te trekken, het tonen van lef, het houden van (heel veel) bier, het bouwen van feestjes, het willen uitdagen van anderen en onze, soms wat directe, brutaliteit. Daarnaast staan vriendschap, eerlijkheid en vertrouwen binnen ons dispuut centraal. Deze drie pijlers maken van ons dispuut een enorm hechte groep dames met sterke vriendschappen die niet te breken zijn.  Zo ontmoeten wij elkaar zeker niet alleen tijdens de kroegavonden en de tweewekelijkse woensdagborrels, maar daarnaast studeren we ook samen, gaan we sporten, chillen, shoppen of uitbrakken.

Dat deze kernwaarden ons hecht maken zien we niet alleen terug met de band tussen de actieve leden, maar ook bij onze oud-leden. Zij zijn verenigd in In Den Oude Mossel (IDOM) en spreken naast hun werkleven regelmatig af om bij te kletsen en activiteiten te ondernemen. Daarnaast zal je altijd zien dat zowel actief als oud goed met elkaar op kunnen schieten, omdat deze waarden centraal staan en de leden dezelfde eigenschappen bezitten.

Met elkaar streven we ernaar om het maximale uit onze studententijd (en de tijd erna) te halen.


Dames, Mnemosyne!    

Mnemosyne_foto.jpg
Mnemosyne, 2019