Rains

Met deze producten geniet je volop van het buitenleven
De prachtige zomers in het hoge noorden nodigen uit tot buiten zijn, veel buiten zijn. Maar dat doen Scandinaviërs ook in de winter. Goed gekleed en met de juiste materialen is het weer nooit een obstakel. Daar doen we ons voordeel mee als je voor kleding of een tas kiest van een Scandinavisch merk. 

Zweden en Denemarken kennen heerlijke zomers. De warme golfstroom die via vanuit de kust van Noorwegen richting Zweden en Denemarken stroomt brengt een aangename warmte met zich mee. Het maakt de zomers in Scandinavische landen stabieler dan bij ons. 

Daarentegen kennen de noorderlingen ook een portie neerslag dat vooral aan de Zweedse zuidwest kust nogal eens flink wat water kan geven. Bovendien doet de herfst in het noorden eerder zijn intrede dan in Nederland. 


Scandinaviërs vieren de zomer

Het is de reden dat de Scandinaviërs de zomer uitgebreid vieren. Het is hét moment om je tegoed te doen aan de zon en daarmee een lekkere portie vitamine D waarmee je zonder zorgen de lange winter tegemoet kunt treden.

Kinderen hebben maanden vrij van school, mensen zijn veel buiten en genieten enorm van wat de natuur te bieden heeft. Er wordt veel tijd doorgebracht bij de bbq, er wordt gezwommen in de vele meren en aan de kust zie je mensen met bootjes in de weer. Kortom; de Scandinavische zomers zijn om door een ringetje te halen. 


Tassen van RAINS kunnen een stootje hebben

Dat neemt niet weg dat Scandinavische kleding- en tassenmerken uitpakken als het gaat om weerbestendige materialen. Want als het omslaat, dan heb je ook werkelijk met veelal ruig en koud weer te maken. 

Dat Scandinaviërs ook dan niet binnen blijven zitten, leidt tot hoogwaardige producten die een stootje kunnen hebben. Zo ook de tassen van RAINS. Van rugzak tot weekendtas, van laptoptas tot backpack. Ze zijn stuk voor stuk waterafstotend en oersterk. 

Maar vooral ook heel mooi. Het eenvoudige design geeft de tassen een tijdloze uitstraling en je kunt ze overal bij dragen. De kleurstelling is ingetogen, met soms een uitschieter in geel en rood. 


Tassen van duurzaam materiaal

Als liefhebbers van de natuur laten Scandinaviërs en Scandinavische merken zich natuurlijk niet kennen als het gaat om duurzaamheid. De tassen van RAINS zijn gemaakt van sterk polyester met een PU-coating. Het materiaal voldoet aan de normen van REACH (Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen). Zo weet je als consument wat je in handen krijgt. Ook heeft RAINS het OekoTex certificaat. Komt er kort gezegd op neer dat je te maken hebt met duurzaam materiaal dat de natuur geen schade toebrengt. 

En over de natuur in het noorden gesproken; Scandinavië ontbreekt zelden op een bucketlist. Als je werkelijk deze landen wilt ervaren dan hebben we hier een paar plekken als aanraders: 

Geiranger Fjord, Noorwegen
​Neem er een foto en bij het zien ervan denk je: dat bestaat gewoon niet. Is dit niet gefotoshopt of bijgekleurd? Nee. Het is werkelijk zo mooi. Sprookjesachtig mooi, met watervallen, en prachtige bossen. Staat op de lijst van wereld erfgoed van UNESCO. 

De kust van Zweden
De westkust van Zweden is prachtig, en de oostkust boven Stockholm mag er ook zijn. Zee, meren, eilanden, heerlijke dorpjes. 

Noordkaap
Het mag niet onvermeld blijven. Of je nu via Denemarken en Noorwegen of Zweden richting het hoge noorden gaat, het is ten eerste een prachtige tocht dwars door de zowel lieflijke als ruige natuur en ten tweede bereik je de poolcirkel. Magisch gewoon! 

Seeland in Denemarken
Kilometers strand en geweldige bossen. Krijtrotsen en vlakbij Kopenhagen. Het eiland Seeland is fantastisch. 

Bornholm in Denemarken
Houd je meer van ruige rotsen dan is Bornholm the place to be. Veel mooie vissersdorpjes en geweldige natuur. En uiteraard veel zee.

64344580_2550195141666550_8452194797543751680_n.jpg